DM bronze i Superbike!

Der blev i den forgangne weekend kørt Superbike DM finale på Jyllands Ringen i forbindelse med DTC bilernes finaleløb. 

På programmet stod en kvalifikation lørdag, et løb lørdag og et løb søndag.

Fotograf: Morten Kimer Hansen.

Fotograf: Morten Kimer Hansen.

Da banen åbnede lørdag over middag til kval, var den tør, men noget små-drypperi begyndte så småt at blive til små-regn. Derfor gjaldt det om at få sat en god tid så hurtigt som muligt, mens det stadig var muligt at bruge slick-dæk (tørvejrsdæk)
Uheldigvis for Michael Møller Pedersen nåede han kun to omgange, før han måtte bide i asfalten for enden af start-mål langsiden.
Styrtet i sig selv var udramatisk, men desværre kurrer Michael imod en anden kører som i samme øjeblik er på vej ind på banen fra pitten, og ender med at ramme baghjulet på motorcyklen med skulder, og tumler videre ud i "sandkassen" udenfor banen.
Den anden kører holdte sig på hjulene, mens michael var noget forslået.

De to omgange gav imidlertid Michael en 3. startplads til begge løb, lørdag og søndag.

Efter uheldet havde teamet cirka 90 minutter til at få motorcyklen repareret og klargjort til eftermiddagens løb, som skulle køres i regnvejr.
Her får Michael en god start, men specielt smerter i hans venstre knæ, gjorde det svært for ham at flytte sig rundt på motorcyklen i vanlig stil, og han kunne ikke helt holde tempo med de forreste kørere. Efter gennem det meste af løbet ligger Michael på 4. pladsen efter Ulrik Døssing Nielsen, Lars Spring og Henrik Nyvang, men på sidste omgang styrter Henrik nyvang og efterlader 3. pladsen til Michael.

Efter lørdagens løb var point stillingen således at en samlet 1. eller 2. plads var teoretisk muligt, men meget usandsynligt. Til gengæld var der et forspring på 19 point til Ulrik Døssing Nielsen på 4. pladsen, så om søndagen skulle Michael "bare gennemføre" for at holde sin samlede 3. plads.

Om søndagen havde det regnet meget hele morgenen, men regnen stoppede og banen begyndte at tørre. Nogle steder var der et tørt spor, andre steder var banen stadig våd.
Nogle kørere satsede på at banen hurtigt ville blive helt tør og startede derfor på slicks.
Michael satsede dog på "den sikre" og startede løbet på regndæk så han var sikker på at kunne gennemføre løbet.

Det hele endte med en samlet 3. plads i Dansk Mesterskab i Superbike klassen, hvilket må siges at være godkendt efter nogle op og nedture gennem de 4 løbsweekender.

Mobilfoto

Mobilfoto

Til sidst et stort tillykke til brødrene Tirsgaard, som vandt guld og sølv i klassen - og som hjalp med at transportere alt Michaels grej til Slovakiet til første afdeling!


Det er endnu ikke besluttet hvad 2018 skal byde på, men der er en klar ambition om at nå til udlandet med deltagelse i Italiensk eller Spansk mesterskab, selvfølgelig på ryggen af en Aprilia RSV4!

1, 2, 4, 7. - Op- og nedtur på Jyllandsringen og DM bronze.

I weekenden den 16. & 17. september Deltog Michael Møller Pedersen i DM Road Racing arrangementet på Jyllands Ringen.

Her deltog han både i Superbike klassen på sin Aprilia RSV4 samt i Classic Superbike klassen på sin "nye" Aprilia RSV Mille fra 1998 som er sponseret af Vagn Jensen Motorcykler og TMP.

Foto: Morten Kimer Hansen

Foto: Morten Kimer Hansen

Lørdag:

Første tidtagning i Superbike bød på svære forhold, med ringe sigtbarhed i den tidlige morgendis på banen og regnvand fra dagen inden, som løb over banen flere steder.
Michael fik alligevel fundet lidt fart og satte hurtigste tid og sikrede sig pole position til løbet som skulle køres sidst på eftermiddagen.

Til løbet kom Michael godt fra start og førte løbets første runde, men måtte siden se sig slået og henvist til 4. pladsen.

I mellemtiden var der også noget med Classic Superbike!

For cirka 14 dage siden begyndte Michael med hjælp fra sponsorer og venner at klargøre en Aprilia RSV Mille til Classic Superbike. 
i weekenden den 9. - 10. september var han på Ring Djursland til sit første classic løb (3. løb i mesterskabet.)
Der blev det til en 2. plads i debut løbet og en 4. plads på en våd bane i 2. løb.

På Jyllands Ringen Skulle Michael starte fra 2. startplads i Classic løbet, efter regerende Danmarksmester, Rene Prang.

Til løbet tog Rene føringen, mens Michael havde en lang duel om 2. pladsen med sin svigerfar, Niels Bondgaard. 
- Duellen endte dog til Michaels fordel og på trods er familien endnu intakt.  
 

Foto: Morten Kimer Hansen

Foto: Morten Kimer Hansen

Søndag:

Til søndagens tidskørsel i Superbike fandt Michael godt 1,5 sekund og kørte sin hidtil hurtigste omgang på Jyllandsringen, siden han i 2012 sidst var på banen på en superbike under menneskelige forhold.
- Det ragte til en 3. startplads i løbet, som skulle køres på en regnvåd bane sidst på eftermiddagen.

Til løbet kom Michael igen godt fra start og lå tidligt i løbet på 2. pladsen, lige i hælene på Ulrik Døssing. 
Der gik dog ikke mere end et par omgange før uheldet var ude, og Michael lavede en highsider på vej ud af banens næstsidste sving. 

Efter styrtet (som næsten blev reddet!) kom Michael igang igen og sluttede løbet på 7. pladsen, og fik nogle point med hjem til finalen om 14 dage.

Så var der Classic, som også skulle køres på regnvåd bane.

Her skulle Michael igen starte fra 2. startplads, bag Rene Prang og med svigerfar som 3'er.
- uheldigvis for Rene, fik han motorproblemer og måtte udgå fra startstregen lige inden starten.

Da starten gik, kom Michaels team makker fra Vagn Jensen Motorcykler, Brian Glyngø, flyvende som første mand ind i første sving.

Efter 2-3 omgange overtog Michael føringen i løbet, og måtte til ærgelse se makkeren styrte og udgå.

Da Michael tog det ternede flag som vinder af løbet, havde han bygget et solidt forspring på 37,7 sekunder til 2. pladsen.

Til Michaels store overraskelse, blev han efter løbet kaldt op til DM medalje overrækkelsen, som bronze vinder i Classic Superbike klassen.

Foto: Morten Kimer Hansen

Foto: Morten Kimer Hansen

Næste løb er Superbike finalen sammen med DTC på Jyllands Ringen den 30. september og 1. oktober, hvor Michael skal forsøge at holde sin 3. plads i den samlede stilling.

 

 

Michael Møller Pedersen på podiet i Sverige.

Fotograf, Morten Kimer Hansen

Fotograf, Morten Kimer Hansen

Årets anden afdeling af Road Racing DM blev i Bededagsferien kørt på den 3.125m. lange bane Mantorp Park, Sverige.

Her var Michael Møller Pedersen med sin Aprilia RSV4 RF til start i den hurtige Superbike klasse, hvor han skulle forsøge at følge op på de gode resultater til første afdeling i Slovakiet.

Løbene blev afviklet på Mantorp Park med en banelængde på 3125 m. Zenergy Racing stod som arrangør med i alt 105 kørere fra Norden.

To gange podie trods store problemer med grip.

Temperaturen i luften og på banen var ligesom ved første afdeling meget lav og med smådryp lørdag og søndag, gav det igen udfordringer for kørerne. Michael havde ligeledes store udfordringer med at holde en optimal temperatur og vejgreb i sit fordæk, som gjorde det svært at finde det sidste sekund på den ujævne bane.

Fotograf, Morten Kimer Hansen

Fotograf, Morten Kimer Hansen

Til lørdagens løb som var DM seriens 3. skulle Michael starte fra 3. startplads i det 22 mand store felt.
Michael kom godt fra start og lå på første omgang på 1. pladsen efterfulgt af Simon Tirsgaard og Steven Tirsgaard.
Det holdte dog kortvarigt, da begge Tirsgaard i løbet af de første par omgange tog 1. og 2. pladsen og satte Michael tilbage på en 3. plads. På løbets resterende omgange kom Morsingboen endnu en gang i problemer med den lave temperatur, men sluttede løbet på en solid 3. plads efter Steven Tirsgaard som vinder, og Simon Tirsgaard som 2’er.

Til søndagens løb (løb 2) Skulle Michael Møller Pedersen igen starte fra 3. startplads.
Her fik han igen en god start, og kunne gå ind i sving et på 2. pladsen efter Steven Tirsgaard men måtte igen se sig forvist til 3. pladsen da Simon Tirsgaard hurtigt går forbi igen.
Løbet lignede derfra en gentagelse af lørdagens løb, med koldt fordæk og dårlig ”føling” med fronten.
På løbets 3. sidste omgang fik Michael Møller Pedersen selvskab af Midtjyden Ulrik Døssing Nielsen, som overtog 3. pladsen, indtil sidste omgang, hvor det lykkedes Michael at slå tilbage og slutte løbet på 3. pladsen, 0,434 sekund foran Døssing.

Michael kørte stævnets 3. hurtigste omgangstid på 1.17,724

Fotograf, Morten Kimer Hansen

Fotograf, Morten Kimer Hansen

Michael siger: ”Jeg er efter omstændighederne rigtig godt tilfreds med weekendens to 3. pladser. Jeg manglede et lille sekund pr. omgang for at kunne gøre mig gældende i kampen om 1. pladsen. Jeg kunne have satset hele butikken i et forsøg på at følge de to Tirsgaard, men uden ordentlig føling med forhjulet synes jeg ikke det var værd at risikere et styrt og potentielt smide 32 point væk i den samlede stilling”

Den samlede DM stilling efter weekendens to løb føres af Steven Tirsgaard med 86 point, Simon Tirsgaard på 2. pladsen med 85 point, Michael Møller Pedersen på 3. pladsen med 73 point, Ulrik Døssing Nielsen nummer 4 med 26 point og Rene Prang på 5. pladsen med 24 point.

Michael Møller Pedersen vinder på Slovakiaring.

Årets første afdeling af Road Racing DM blev i påsken kørt på den 5.922 m. lange bane Slovakiaring, Slovakiet.

Her var Michael Møller Pedersen med sin Aprilia RSV4 RF til start i den hurtige Superbike klasse, hvor han skulle forsøge at gøre sig gældende efter en lang vinterpause.

3. Plads i løb et og en 1. Plads i løb to i Superbike klassen.

Løbene blev afviklet på Slovakiaring med en banelængde på 5922 m. Zenergy Racing stod som arrangør og med i alt 343 kørere fra mange lande i Europa, var klasserne fyldt godt op. Temperaturen i luften og på banen var meget lav og med regnbyger torsdag, og periodevis små-dryp resten af weekenden, gav det udfordringer for kørerne, hvilket resulterede i mange afkørsler og styrt bl.a. på grund af den lave asfalttemperatur.

Til lørdagens løb som også var DM seriens første, skulle Michael starte fra 6. startplads i det 48 mand store felt.
Michael kom godt fra start og lå på første omgang på 3. pladsen efter Simon Tirsgaard og Steven Tirsgaard.
Undervejs i løbet blev Michael overhalet af finnen Ville Valtonen, og nåede ikke på de resterende omgange at overtage placeringen. Den hurtige finne var imidlertid ikke med i klassen for det Danske mesterskab, så Michael Møller Pedersen sluttede DM som 3’er efter Simon Tirsgaard som vinder, og Steven Tirsgaard som 2’er.

Til søndagens løb (løb 2) Skulle Michael Møller Pedersen starte fra 3. startplads.
Her fik han skudt sin Aprilia afsted med et brag, og kunne gå ind i sving et på 1. pladsen.
Undervejs i løbet øgede Michael afstanden til konkurrenterne, og kom som første mand til det ternede flag med et forspring på 2,658 sekunder og stævnets hurtigste omgangstid på 2.08,647

Michael siger:
”Dagens sejr kom jeg absolut ikke sovende til, men efter en masse forsøg med opsætning og dækvalg over de fire dage, lykkedes det til sidst at finde en rigtig god "føling" med cyklen. Jeg startede fra 3. startplads og lå i front ud af første sving, hvorefter det lykkedes mig at bygge et overbevisende forspring til 2. pladsen inden det ternede flag.”

Michael’s bedste tid var en forbedring på lidt over 3 sekunder siden sidst han var på banen i 2013.

”Jeg er super glad for resultatet og glæder mig meget til næste afdeling på Mantorp Park i Sverige, hvor jeg vil forsøge at følge godt op på denne weekend!”

Den samlede DM stilling efter de første to løb føres af Simon Tirsgaard med 45 point, Michael Møller Pedersen på 2. pladsen med 41 point, Steven Tirsgaard på 3. pladsen med 36 point og Rene Prang på 4. pladsen med 24 point.

Her kommer lidt tal fra telemetrien til de ”nørdede”:

 • Banelængde: 5.922 meter
 • Højresving: 7 stk.
 • Venstresving: 6 stk.
 • Topfart: 281,6 km/t.
 • Hurtigste sving: 194,7 km/t med 50 graders nedlægningsvinkel.
 • Langsomste sving: 59 km/t.
 • Højeste nedlægningsvinkel: 58,5 grader.
 • Gennemsnitsfart pr. omgang: 161,9 km/t.
 • Højeste ”slip” procent: +10,5% på baghjulet med 45 graders nedlægning (forhjul 103,2 km/t. / baghjul 117,1 km/t.)
 • Motorcyklens vægt: 172 kg.
 • Motorstørrelse: 1000cc.
 • Effekt: 205 hk.

Følg michael på Facebook, på https://www.facebook.com/TheMichaelMoller/

Race Update Albacete

 

Update from a busy weekend:

image.jpg

Works with electronics to adapt the settings to the profile of the Michelin tyre, and "rebuilding" the suspensions. This is to minimize wheel spin and get as much power into the circuit as possible.

image.jpg

Race 1: Semi-dry track, chose slicks, but is too long to change on the grid. Gets a "drive through" penalty, but the bike works and get on well with it. Ending on P14 approved.

Race 2: Big improvements. Cut off 1.5 seconds and laptimes were in line with position 7-12. was entangled in a crash that put us back. Finishing at P16 but excellent progress from friday to sunday, which would not be possible without help from Aprilia Racing, Chris Jensen and H43 Team.

Always nice to see the Danish flag at the tracks

Always nice to see the Danish flag at the tracks

Next race is 2nd to 4th of october at Navarra.

Race Update - Motorland Aragon

The family of H43 Team Nobby

The family of H43 Team Nobby

Third weekend of the FIM CEV European Superbike Championship was held 3rd to 5th of july at Motorland Aragon with temperatures up to 42 degree celcius.

The last race in Barcelona was first race with the new 2015 Aprilia RSV4 RF and the result was a bit of a disapointment for both Michael and the team.

Following conversations with Aprilia Racing made it clear that some changes to the bike was nescessary.

The team then recieved a setup used by Savadori in the WSBK Superstock catagory for testing in Aragon.

image.jpg

Unfortunately Michael did not equal the laptimes of Savadori right away.

Michael: "The bike was very different and it took alot of time to understand  it, but every time on track we made a little progress."

During the qualifying practices Michael was 19th with a laptime still 2,5 seconds off from the laptime from last year. 

In the race Michael had a decent start but ended up fighting for 16th - 17th position behind Spanish rider Lucas de Ulacia.  in the last laps Michael followed really close to try to overtake in one of the last corners, but a small mistake in the 9th corner of last lap opened a gap and Michael finished the race in 17th position, with the fastest lap of the weekend in lap 14 of 15.

Michael: "i enjoyed the race and i understand a little more of the bike for every lap i make, but with this said, i am not satified fighting outside the points when i know the potential of myself and the bike is bigger."

Next race is 4th to 6th of september in Albacete. 

Race Update - Barcelona

This weekend in Barcelona was first race with the new 2015 bike from Aprilia.

After the short test in Almeria, the team went to barcelona, hoping for further progress with the bike.

After some challenging practices and qualification, Michael should start the race from 19th position on the grid, and finished the race in 17th position.

Michael: "For me, this weekend was very disapointing, but we know more about the bike now, and have a few things we have to study and make better for next race!
obviously we need more kilometers to understand this bike and the new tyre." 

Next race is at Motorland Aragon 3rd - 5th of july

2015 RSV4 RF test at Almeria, Spain

This past weekend Michael Møller Pedersen and his crew was at a two days test in Almeria Spain.

The bike from Aprilia arrived in Almeria and the last components had to be fitted on the bike before the testing could start at the track.

The bike is completely different from the old bike with updated frame, engine and electronics which now include datalogging.

The main goals of the test was to improve front end feeling and getting familiar with the data logging which is a new world for Michael.
The feeling with the bike and the familiarisation with the electronics went well, and the team got some useful information for the next race at Circuit Barcelona-Catalunya 19th to 21st of june.

In the video below you can follow one of the first laps on the new bike.

Portimao Photos

Below you can find some photos from CEV Repsol FIM European Superbike Championship Round 1 at Portimao, Portugal.

For more photos, check www.themichaelmoller.com or www.facebook.com/themichaelmoller

Race Update from Portimao

  Photo by:   Ivan Terrón / AFP7

 

Photo by:  

Ivan Terrón / AFP7

This was a weekend of changes as Team (Danish Road Racing Team) owner, techniscian and former Team Denmark coach Chris Jensen joined the team to setup the Aprilia RSV4 and coach Michael during the weekend.

When Michael and the team arrived to the Portimao circuit they completely changed the settings of the Bike from last year. 

On top of this, Michael had to fit the new Michelin tires on the "new" Bike for first practise. 

  Photo by:   Ivan Terrón / AFP7

 

Photo by:  

Ivan Terrón / AFP7

Alot was different, and the team worked very intense to make the final adjustments of the bike during the free practices on friday.

Already in the qualifying practises at saturday, Michael beat his personal best time with more than one second, and qualified 15 for the races on sunday.

The weather forecast for sunday promised short showers of rain through the day, and in the warm-up Michael had to fit the wet tyres for the  first time in four years. 

  Photo by:   Ivan Terrón / AFP7

 

Photo by:  

Ivan Terrón / AFP7

Both races was run on dry track.

In race one Michael had a rocket start on his Aprilia RSV4 and was in 7-8th position out of the first corners. In the first laps he had to give up some positions, ending up in a group fighting for 12-16th position. 

In the end of the race Michael finished 14th but got a little help due to an exclusion of another rider, moving Michael to 13th position.

  Photo by:   Ivan Terrón / AFP7

 

Photo by:  

Ivan Terrón / AFP7

In race two Michael and his team decided to make some changes to the Bike, trying to compensate the missing acceleration and making the Performance of the tires more constant.

Unfortunately Michael didnt Benefit from the changes and finished the race in position 18 after a series of riding mistakes and confusion.

Overall the weekend was a great succes. Even though Michael and the team needed to do alot of kilometers with the new tires they seemed to do one week of testing in only two hours, and even improving the stability and handling of the bike.

Next race in the FIM CEV European Superbike Championship is in Barcelona 19.-21. Of june.

 

FIM CEV Repsol Portimao 2015

The 2015 FIM CEV Repsol International Championship will start this weekend at portimao, Portugal.

Once again Danish Michael Møller Pedersen will join the European Superbike category at Aprilia RSV4 with H43 Team colors.

During the weekend you can follow the activities from Michael and his team at www.themichaelmoller.com and facebook.com/themichaelmoller

You can visit Michael in the paddock on the Portimao race track, see more info on www.themichaelmoller.com - or you can find live coverage and timing at following links:

RESULTS
Online time-keeping service is available at https://livetiming.raceresults.nu/autodromodoalgarve#screen-results in real time. After the races, you can check them anytime at http://goo.gl/SUIJDN

LIVE COVERAGE
In those countries with no TV coverage, there will be a streaming youtube channel at https://youtu.be/FGIwVftx76c

 

 

Shark Helmets support for 2015

After a very positive helmet-test in Cartagena, Michael Møller Pedersen has now partnered with Per Krogh Agency / Shark Helmets Denmark.

In 2015 he will be using their RACE-R PRO CARBON model in all of the FIM CEV European Superbike races.

Besides a lot of thoughtful details, one of the key points, as Michael noted during the test, was the really good ventilation in the helmet, which is a must when racing at up to 40 degrees celsius in the baking sun of Spain.
Another important thing was the minimal wind noise in the helmet at speeds up to 300 km/h.

A big thanks to Per Krogh for giving this fine support.!

Shark Helmets can be tested and purchased from FA. Moto-Sport in Copenhagen (2700 Brønshøj)

Back in business

Six weeks ago, Michael Møller Pedersen had an accident during a test in Cartagena, Spain, where he had to leave early with two fractures in his left arm.

Since the accident, Michael has been focussing on his fitness and diet to get back at the bike in the best possible condition for further testing. 

An x-ray 10.03.2015 showed the fractures had healed very well and are almost at 100% already. 

Michael: "My goal is to make 5-6 test days before the first race at portimao in the end of april. We have alot of work to do with the bike, and i want to make sure i dont get to the opening race without any experience with the new tyres."

The next test dates are still to be confirmed. 

In the meantime Michael and TMP was attending at the moto show in Aarhus, Denmark, with Aprilia, Moto Guzzi, Vespa and a special outfittet Piaggio APE 50.

image.jpg
  Michael set a new personal record of coffees served in one hour. ;)

 

Michael set a new personal record of coffees served in one hour. ;)

Early exit from Cartagena testing

 Michael Møller Pedersen left Cartagena with faster laptimes and a broken bone.

image.jpg

Michael Møller Pedersen had a four day test on the schedule from 26th. to 29th. of january.

The first two days with the Aprilia from the 2014 season and with help from Almeria based mechanic, Carlos Bascuñana Ruiz, who was also Michael's mechanic in his debute year in CEV.

The last two days was planned to be run with Spanish Pastrana Racing with their bike from the 2014 season in CEV.

The first days was spend on getting  "back on track" and doing as many laps as possible.

At the third day the testing with Pastrana Racing started very good. In the first session, Michael matched the fastest times from his old bike, and already in the second session with only 14 laps in total, he beat his best laptime with 0.5 second!

Unfortunately the third session would end soon with an accident which left Michael with a fractured left arm. At first, the x-rays showed One fracture in the radius bone. When Michael arrived in Denmark, he went to the hospital in Holstebro to confirm the injuries. A CT scan showed Another fracture in the ulna bone, and a possible damage in one of the ligaments in the hand. 

Recovery time is expected to be 4-5 weeks.

Michael: "This was not what i had in mind when i went testing, but even though i only had a few laps with Pastrana Racing before the accident, i had a good impression with the bike in really short time. This is the more important in my book"

In this video you can watch the last lap on the second day onboard the Aprilia RSV4

Michael Møller in four day test at Cartagena Circuit.

After a successful debut in The CEV Superbike championship in 2014, Michael Møller Pedersen is now planning to run this year in the new “FIM CEV European Superbike Championship”.

As a part of the preparation of the season, Michael is making a four days test at Cartagena Cirquit in spain from 26th to 29th of january, to test with different bikes and teams.

Briefing with H43 team owner Manuel Hernandez at Valencia.

The goal for this test is to find the more competitive package for the championship.
- “in 2014 it was pretty clear that I didn’t have the fastest bike in the class, but I also learned that it is necessary to work much more detailed with the electronics of the bike than I have ever imagined. Therefore I want to find a solution for this year, which offers the technical knowledge that I don’t have myself, and a faster bike so I don’t have to fight 110% every lap to be 4-5 seconds off the leaders.”

A new and very important change in the championship for 2015 is the mono-brand tyre rule. This I meaning that every rider have to use the Michelin Superbike tyres, and in limited quantities.

The last 4 years, Michael have been using Pirelli tyres, and have all his experience with this manufacturer.
- “I have never tried the Michelin tyres, so I don’t know how the bike will behave on those. But important for me is that there will be no factory/prototype riders this year, and hopefully this will eliminate I bit of the gap I have to the front runners.”

It is still to be decided if Michael will also test the Michelin tyres at the Cartagena Test.

For more updates, photos and videos check www.themichaelmoller.com